Steka lax

Stekt lax är en favorit både bland stora och små. Det går dessutom snabbt och enkelt att steka lax. På MyTaste finns massor av recept och tips för att lyckas med den stekta laxen.

Så lyckas du med att steka lax

Stekt lax är perfekt vardagsmat. Den goda nyttiga fisken är proppfull med näringsrik omega 3 och om du steker den i lite olja i stekpannan så är den klar på några minuter. Servera med kokt potatis och släng ihop en god sås till. Klassiskt och underbart gott!

Självklart går det utmärkt att steka lax i ugn också. Oavsett hur du steker laxen så är det bra att använda en stektermometer.

Vad ska det då vara för temperatur på lax? Det är faktiskt en smakfråga. Vill du att laxen ska vara genomkokt så ska den ha en innertemperatur på någonstans mellan 50 och 55 grader, men många tycker att laxen blir mer mjäll och saftig redan vid 48 grader. Tänk på att sticka in termometern i den tjockaste biten och prova dig fram till vad just du tycker är godast!

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.