Stekt lax är en favorit både bland stora och små. Det går dessutom snabbt och enkelt att steka lax. På MyTaste finns massor av recept och tips för att lyckas med den stekta laxen.
Stekt lax är perfekt vardagsmat. Den goda nyttiga fisken är proppfull med näringsrik omega 3 och om du steker den i lite olja i stekpannan så är den klar på några minuter. Servera med kokt potatis och släng ihop en god sås till. Klassiskt och underbart gott!
Självklart går det utmärkt att steka lax i ugn också. Oavsett hur du steker laxen så är det bra att använda en stektermometer.
Vad ska det då vara för temperatur på lax? Det är faktiskt en smakfråga. Vill du att laxen ska vara genomkokt så ska den ha en innertemperatur på någonstans mellan 50 och 55 grader, men många tycker att laxen blir mer mjäll och saftig redan vid 48 grader. Tänk på att sticka in termometern i den tjockaste biten och prova dig fram till vad just du tycker är godast!