Spiskummin

Tycker du om indisk mat? Tacos eller chili con carne? Då tycker du förmodligen om smaken av spiskummin. Spiskummin är nämligen huvudingrediens i kryddblandningar som curry, garam masala och tacokryddmix.

Spiskummin – gott och supernyttigt

Den starka, kryddiga och lite beska kryddan är framför allt vanlig i det indiska och mexikanska köket, men också i Egypten och Libanon. Kryddan kommer från frön som växer på en ört som är vanlig, framför allt i Mellanöstern och runt Medelhavet.

De gulbruna fröna torkas och mals till ett senapsgult pulver. Det går också att äta hela spiskumminfrön. För att få fram smaken är det gott att rosta dem lite.

Spiskummin tillskrivs ofta stora hälsoeffekter. Förr i tiden användes den bland annat mot matsmältningsproblem. Än i dag används den i naturmedicin mot underlivsbesvär och kolik. Enligt vissa rön ska en tesked om dagen även göra det lättare att gå ner i vikt.

Men den främsta anledningen att äta spiskummin är förstås att det är så gott!

På MyTaste finns massor av goda recept på maträtter som innehåller spiskummin.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.