Smulpaj med havregryn

Vem tycker inte om smulpaj? Det är enkelt att göra, lätt att variera och fantastiskt gott att äta. Servera gärna din smulpaj med vaniljsås, en klick grädde eller en skopa av din favoritglass. Mums!

Baka en god smulpaj med havregryn

Det går fort att röra ihop en smuldeg med havregryn, toppen när du vill göra en snabb dessert som många tycker om. För att göra en smuldeg behövs egentligen bara fyra ingredienser: Mjöl, strösocker, smör och så klart havregryn. Blanda samman till en grynig massa som du strösslar över fyllningen. Sikta även gärna lite potatismjöl över fyllningen så att den inte blir vattnig när den gräddas.

Det som är så kul med smulpaj med havregryn är att du kan variera fyllningen i all oändlighet. Gör en paj på sommarens bär eller på äppelskörden. En riktig favorit är smulpaj med havregryn och en fyllning på rabarber – syrligt och sött på samma gång.

Ska du servera många är ett tips att laga smulpaj med havregryn i en långpanna. Då får du mycket paj som mättar många magar!

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.