Vem tycker inte om smulpaj? Det är enkelt att göra, lätt att variera och fantastiskt gott att äta. Servera gärna din smulpaj med vaniljsås, en klick grädde eller en skopa av din favoritglass. Mums!
Det går fort att röra ihop en smuldeg med havregryn, toppen när du vill göra en snabb dessert som många tycker om. För att göra en smuldeg behövs egentligen bara fyra ingredienser: Mjöl, strösocker, smör och så klart havregryn. Blanda samman till en grynig massa som du strösslar över fyllningen. Sikta även gärna lite potatismjöl över fyllningen så att den inte blir vattnig när den gräddas.
Det som är så kul med smulpaj med havregryn är att du kan variera fyllningen i all oändlighet. Gör en paj på sommarens bär eller på äppelskörden. En riktig favorit är smulpaj med havregryn och en fyllning på rabarber – syrligt och sött på samma gång.
Ska du servera många är ett tips att laga smulpaj med havregryn i en långpanna. Då får du mycket paj som mättar många magar!