Slottsstek

Vem älskar inte riktigt god husmanskost? Det är klassisk mat som både värmer och mättar. En traditionell slottsstek är den perfekta rätten att servera till söndagsmiddagen.

Härlig husman med slottsstek

När det finns möjlighet är det toppen att låta matlagningen ta tid. Steken blir mörare och grytan mer smakrik när de får just tid. En slottsstek är en sådan rätt som behöver ligga i grytan länge. I gengäld får du perfekt tillagat nötkött som nästan smälter på tungan. Slottsstek görs vanligtvis på högrev, men även andra grytkött går så klart bra. Vill du variera dig lite kan du testa att laga slottstek med viltkött, till exempel älg, vildsvin eller rådjur.
Köttet tillagas på spisen i minst en och en halv timme, och serveras med fördel tillsammans med potatis, grönsaker och gräddsås. Även inlagd gurka och gelé är gott till hemlagad slottsstek.

Det går hur bra som helst att förbereda slottsstek i förväg. Resterna kan du spara till matlåda eller använda i en trevlig pytt i panna.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.