Skinkstek

Skinkstek är toppen när man ska bjuda många. Steken lagar sig själv i ugnen medan du är fri att göra annat. Perfekta bjudmaten med andra ord!

Bjud på saftig skinkstek

Skinkstek är både billigt och gott. Den tar lite tid i ugnen men å andra sidan är din arbetsinsats ganska liten. Det är ett fint alternativ när du vill laga en god söndagsmiddag eller när det är dags för middagsbjudning.

Tillaga gärna på låg temperatur för att undvika att köttet blir torrt. Ha gärna en stektermometer till hands för att få steken riktigt saftig men ändå ordentligt genomstekt. Stick in termometern i mitten av den tjockaste delen. Skinksteken ska ha en innertemperatur på 70 grader.

Servera gärna köttet med ris eller rostad potatis och en god sås – skinkstek tillsammans med gräddsås är alltid gott. Det gör inget om det blir mat över. Skinkstek är toppen även dagen efter, det är bara att spara i matlådor så har du en god lunch.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.