Risgrynsgröt i ugn

Är du trött på risgrynsgröt som bränner fast i kastrullen? Gör risgrynsgröten i ugn i stället. Det är tusen gånger enklare och blir minst lika gott!

Slipp fastbränd gröt och gör risgrynsgröten i ugn i stället

Risgrynsgröt är en favorit i jul men funkar egentligen lika bra till frukost eller som en matigare lunch året om. Om du gör gröten i ugn är den dessutom superenkel att göra. På MyTaste hittar du massor av recept på risgrynsgröt i ugn.

Fördelen med att laga risgrynsgröt i ugn är att risken att den ska brännas fast minimeras. en del kokar upp den i en gryta på spisen först innan de ställer in den på svag värme i ugnen. Andra lagar den från början i en långpanna. Oavsett blir resultatet en riktigt krämig och god gröt.

Risgrynsgröt i ugn serveras ofta med kanel, socker och mjölk. Testa gärna att byta ut socker och kanel mot sirap och smör, eller byt ut mjölken mot saftsås.

En del lägger en skållad mandel i gröten på julen. Enligt gammal folktro blir den som får mandeln gift under nästa år.

Blir det något över av risgrynsgröten går den utmärkt att blanda med vispad grädde till en ris à la malta. Eller varför inte den gotländska delikatessen saffranspannkaka.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.