Ris a la malta

Ris a la malta är en riktig klassiker och den perfekta avslutningen på julbordet. Den är dessutom enkel att göra och är ett bra sätt att ta till vara på resterna från jullunchens risgrynsgröt.

Ris a la malta – den klassiska julefterrätten

Ris a la malta är en söt krämig och len efterrätt som älskas av alla åldrar. För många är den ett måste på julbordet. Att den dessutom är så enkel att göra är förstås ett plus. Den allra enklaste varianten gör du genom att blanda risgrynsgröt med hårt vispad grädde. Tillsätt gärna lite vanilj för en extra söt smak. En del recept innehåller även gelatin.

Klassisk ris a la malta serveras med konserverade mandarinklyftor. Men testa gärna färska mandariner eller ris a la malta med apelsin för en fräschare smak. Ytterligare en klassisk variant är att servera ris a la malta med saftsås.

Servera gärna ris a la malta upplagd i portionsskålar eller i vackra glas med tillbehören på toppen. Bara fantasin sätter gränserna för hur du kan dekorera desserten.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.