Ris a la malta är en riktig klassiker och den perfekta avslutningen på julbordet. Den är dessutom enkel att göra och är ett bra sätt att ta till vara på resterna från jullunchens risgrynsgröt.
Ris a la malta är en söt krämig och len efterrätt som älskas av alla åldrar. För många är den ett måste på julbordet. Att den dessutom är så enkel att göra är förstås ett plus. Den allra enklaste varianten gör du genom att blanda risgrynsgröt med hårt vispad grädde. Tillsätt gärna lite vanilj för en extra söt smak. En del recept innehåller även gelatin.
Klassisk ris a la malta serveras med konserverade mandarinklyftor. Men testa gärna färska mandariner eller ris a la malta med apelsin för en fräschare smak. Ytterligare en klassisk variant är att servera ris a la malta med saftsås.
Servera gärna ris a la malta upplagd i portionsskålar eller i vackra glas med tillbehören på toppen. Bara fantasin sätter gränserna för hur du kan dekorera desserten.