Rättika

Rättika påminner om en vit morot till utseendet. Men smakmässigt minner den mer om rädisa och kan ätas både rå och tillagad. På MyTaste hittar du många olika recept med rättika!

Rättika – en pepprig doldis

Rättika är lite av en doldis, men denna rotsak förtjänar helt klart mer tid i rampljuset. Rättika smakar underbart i rå form, testa gärna att hyvla till tunna skivor och rör ihop en fräsch rättikasallad. Den krispiga grönsaken kommer att ge en härlig pepprighet till rätten. Fantastiskt komplement till grillad fisk!

Det går även bra att tillaga rättika, då försvinner mycket av den starka smaken. Rättika kan användas som substitut till potatis. Eftersom rättika innehåller betydligt färre kolhydrater är det en perfekt rotfrukt för dig som följer LCHF. Varför inte göra en krämig rättikagratäng? En annan favorit är att ugnsrosta rättika, tillsammans med andra rotsaker – det perfekta tillbehöret till en saftigt bit kött. Rättika är också toppen inlagd och används gärna till att göra kimchi.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr