Rårörda lingon

Det är oerhört enkelt att göra rårörda lingon. Detta sötsyrliga tillbehör är ett måste till köttbullar, blodpudding, wallenbergare och andra klassiska husmansrätter.

Rårörda lingon – superenkelt tillbehör

Blanda lingon med socker, rör om då och då tills sockret har löst sig – klart att servera! Enklare än så blir det knappast. Till skillnad mot sylt behöver inte rårörda lingon inte kokas. Sockret drar ur vätska ur lingonen vilket gör att det blir lite som en sylt i konsistensen.

Du kan göra rårörda lingon av frysta bär eller nyplockade färska lingon – båda delarna går lika bra. Lingon innehåller det naturliga konserveringsmedlet bensoesyra, vilket gör att råröda lingon håller sig bra. Förvara i väl rengjorda glasburkar, gärna i kylen, för extra lång hållbarhet.

Gör rårörda lingon med en skvätt konjak för lite extra smak. Njut av detta sötsyrliga tillbehör till pannkakor, gröt eller rårakor. Den goda sylten gifter sig med de flesta smaker!

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.