Rädisor är med sin vackra rosaröda färg, krispiga konsistens och lite peppriga smak perfekta i salladen. Dessutom är rädisor fullproppade med c-vitamin och sägs förbättra matsmältningen och rensa bort gifter i levern.
Knippena med rädisor är verkligen en uppiggande färgklick i grönsaksdisken. Men det är inte bara därför som de är så populära i gröna sallader och som dekoration på potatissalladen. Den krispiga rädisan ger ett fräscht tuggmotstånd och sticker ut med sin friska peppriga smak. Rädisor är dessutom goda att äta som de är eller med lite salt som ett nyttigt snacks. Här på MyTaste hittar du massor med recept på rädisor i sallad.
Visste du att rädisor även är väldigt nyttiga och proppfulla med näring? De c-vitaminrika rädisorna tillskrivs en lång rad goda egenskaper. Bland annat ska de minska inflammationer och irritationer i huden, lösa slem i bihålor och rensa upp i andningsvägarna. Dessutom ska de hjälpa mot hjärt- och kärlsjukdomar och rensa bort gifter från gallblåsan, levern, magen och tjocktarmen. En riktig detox med andra ord!
Skrolla vidare för en rad recept med rädisor!