Piri piri

Chili ger ett välkommet inslag av hetta till många olika slags rätter. Piri piri är en stark chilifrukt som passar i alltifrån kött- till grönsaksrätter. På MyTaste hittar du en uppsjö av recept med piri piri!

Piri piri – liten chili med stor smak

Piri-piri är en av de minsta chilifrukterna och kan med fördel kan användas i grytor, såser och marinader – ja, till nästan allt som behöver lite extra hetta. Testa exempelvis att göra en kryddstark sås på piri piri, som passar till alltifrån grillat till söndagsmiddagen. Eller varför inte göra en god glaze med den lilla chilifrukten? Kyckling kryddad med piri piri är toppen att lägga på grillen.

Trots att piri piri är liten bjuder den på ordentligt med hetta. Dosera därför med omsorg! Vet du förresten att det finns en skala för att mäta styrkan på en chili? Skalan kallas för Scoville, efter uppfinnaren Wilbur Scoville som tog fram mätmetoden år 1912. Den starkaste chilin som någonsin har uppmätts är enligt Guinness World Records upp emot 2,2 miljoner scovillegrader och heter Carolina Reaper. Piri piri ligger på 50-175 000 grader och vinner därmed i stryka över både jalapeño och tabasco.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.