Palsternacka

Palsternacka kan användas till så mycket. Den milda och kryddiga rotfrukten är en utmärkt ingrediens i alltifrån soppa till pytt i panna. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna!

Palsternacka – din kompis i grönsakshyllan

Palsternacka liknar moroten och odlades redan i antikens Grekland. Även i Sverige har den odlats långt bak i tiden, under medeltiden och renässansen var det en väldigt populär ingrediens. Palsternacka har en karaktäristisk smak som passar i många olika rätter – köttfärssås, grönsakssoppa och gratäng bara för att nämna några. Ska du koka ihop en grönsaksbuljong är palsternacka toppen. Palsternackan är ett utmärkt alternativ till potatis. Rotfrukten passar lika bra att koka som att laga i ugn. Varför inte göra ett gott mos på palsternacka? Det är bara att koka och mosa tillsammans med riven ost och en liten skvätt mjölk – perfekt tillbehör till en saftig bit kött.

För dig som har gröna fingrar är palsternacka trevligt att sätta i grönsakslandet. Den är både lättodlad och härdig!

Recept med palsternacka

Rostade Palsternacka

Skala och dela palsternackorna till vilken form du vill, lägg dom i smord form, krydda.…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.