Oxfile nyår

En mör välsmakande oxfilé är en given succé på nyår. På MyTaste hittar du alla de bästa nyårsrecepten för oxfilé.

Bjud på oxfilé på nyår

En saftig bit oxfilé är en lyxig klassiker och passar därför perfekt på festliga tillställningar som nyår. Det finns dessutom en uppsjö av härliga recept att välja mellan. Vad sägs till exempel om en klassisk biff rydberg, eller en frasigt smördegsinbakad oxfilé Wellington. För vitlöksälskaren passar en ljuvligt doftande vitlöksgratinerad oxfilé provençale.

Den finaste delen av oxfilén kallas för hjärta, cœur de filet. Den tillagas oftast hel eller som tournedos. Men oxfilé är förstås en delikatess hur den än serveras.

Knepet för att köttet ska bli riktigt saftigt och precis så som du vill ha det är att använda en bra stektermometer. En oxfilé ska ha innertemperatur på 50-65 grader, beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt. För bäst resultat ska du tänka på att tillaga köttet när det är rumstempererat. Låt oxfilén vila en stund innan du serverar den. Då hinner köttsaften fördela sig i köttbiten och rinner inte ut när du skär upp den.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.