
Ädelostsås
Mixa ost och creme fraiche Blanda ner resten
En ostsås är hur god som helst och passar i många olika rätter. På MyTaste hittar du recept på ostsås till pasta såväl som till nachos!
Ost gör det mesta bättre. Det ger en härlig sälta och smak i många olika slags av maträtter. En krämig ostsås till pasta smakar alltid gott, gärna med lite grönsaker eller skinka. Styrkan och karaktären på såsen beror på vilken sorts ost du använder. Parmesan, blåmögelost eller en mild herrgårdsost – det är bara välja din favorit!
Ostsås till lasagne är så klart ett måste. Där är det vanligast att röra ihop en bechamelsås med ost – och den fungerar precis lika bra i alla slags gratänger.
En krämig ostsås till nachos är aldrig fel. Använd gärna en trevlig cheddar och låt chili ge ett extra sting till såsen.
Eller varför inte testa att göra en klassisk fonduesås på hälften gruyèreost och hälften emmenthalerost? Vitlök och en skvätt vitt vin lyfter ostsåsen till nya höjden. Doppa små bitar av bröd i fonduesåsen och njut! Skrolla vidare för att hitta recept på ostsås till alla slags rätter!
Mixa ost och creme fraiche Blanda ner resten
Gör så här. 1. Salta, peppra och bryn kycklingfilén. 2. Ta upp kycklingfilén när det…
Smula fetaosten och hacka oliverna grovt. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ in…