Ostsås

En ostsås är hur god som helst och passar i många olika rätter. På MyTaste hittar du recept på ostsås till pasta såväl som till nachos!

Gör en krämig ostsås

Ost gör det mesta bättre. Det ger en härlig sälta och smak i många olika slags av maträtter. En krämig ostsås till pasta smakar alltid gott, gärna med lite grönsaker eller skinka. Styrkan och karaktären på såsen beror på vilken sorts ost du använder. Parmesan, blåmögelost eller en mild herrgårdsost – det är bara välja din favorit!

Ostsås till lasagne är så klart ett måste. Där är det vanligast att röra ihop en bechamelsås med ost – och den fungerar precis lika bra i alla slags gratänger.

En krämig ostsås till nachos är aldrig fel. Använd gärna en trevlig cheddar och låt chili ge ett extra sting till såsen.

Eller varför inte testa att göra en klassisk fonduesås på hälften gruyèreost och hälften emmenthalerost? Vitlök och en skvätt vitt vin lyfter ostsåsen till nya höjden. Doppa små bitar av bröd i fonduesåsen och njut! Skrolla vidare för att hitta recept på ostsås till alla slags rätter!

Recept med ostsås

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.