Morotskaka smakar verkligen ljuvligt när den är riktigt saftig. Denna klassiska kaka är fantastisk god och passar alla tillfällen. Gör morotskaka i långpanna när du ska bjuda många.
Morötter har en naturlig sötma, de är faktiskt en av de sötaste grönsakerna som finns. Just därför passar det perfekt med morötter i bakverk och kakor. Morötter ska också ha använts i bakverk på medeltiden, då sötningsmedel var en dyr lyxvara. Den morotskaka vi bakar idag är dock en ganska modern skapelse som slog igenom på 1960-talet. Men på en relativt kort tid har morotskaka i långpanna blivit en av våra mest populära bakverk.
De rivna morötterna gör inte bara kakan söt, de bidrar också till att göra kakan extra saftig. En av anledningarna till att morotskaka i långpanna är så gott är den beroendeframkallande frostingen. Toppa morotskaka i långpanna med en frosting på lime och färskost, det blir sött och syrligt på samma gång.
Smaksätt morotskakan efter tycke och smak, ingefära och kanel är tips på kryddningar som passar fint.