
Honung, Soja & vitlöksmarinad till kyckling
Blanda ihop allt, marinera 6 kycklinglårfilé och tillaga 45 min i 180graders ugn. Strö över…
Kyckling är en riktig favorit hos både stora och små. Ge det magra köttet lite extra smak med en smarrig marinad – perfekt till sommarens grillfester! På MyTaste hittar du en rad olika marinader som passar toppen till kyckling.
Kyckling kan verkligen varieras på så många olika sätt. Ett trevligt alternativ är att marinera köttet för att därefter steka eller grilla det. Det finns en uppsjö av olika marinader som gifter sig väl med kyckling, oavsett om du satsar på en helgrillad kyckling, filé, kycklingvingar eller klubbor. Varför inte göra en skön marinad med honung till kycklingen? En annan härlig marinad gör du på chili. Toppen för dig som vill ha lite extra sting till kycklingen! Det är också gott med en marinad på olivolja och citron till kyckling. Addera gärna vitlök och färska örter för extra smak.
För allra bästa resultat ska du låta kycklingen marineras så länge som möjligt. Låt kycklingen ligga i marinad i minst 1-2 timmar, gärna ännu längre, så att köttet hinner dra åt sig av alla härliga smaker.
Använd gärna en stektermometer när du tillagar kycklingen, för ett perfekt saftig resultat. Kyckling ska ha en innertemperatur på 82 grader, 72 grader om det är kycklingfilé.
Blanda ihop allt, marinera 6 kycklinglårfilé och tillaga 45 min i 180graders ugn. Strö över…
Blanda marinaden, häll över kycklingen om det är delar, hel kyckling penslar du, marinera minst…
Blanda ihop marinaden, låt ca 500g kycklingfiléer som är delade på mitten ligga och dra…