
Honung, Soja & vitlöksmarinad till kyckling
Blanda ihop allt, marinera 6 kycklinglårfilé och tillaga 45 min i 180graders ugn. Strö över…
Kyckling är verkligen en storfavorit som går hem hos stora såväl som små. Ge det magra köttet extra smak med en god marinad – perfekt när du ska grilla! På MyTaste hittar du en rad marinader som passar till kyckling.
Kyckling kan varieras i all oändlighet. Ett riktigt gott sätt att tillreda kyckling är att marinera köttet och sedan steka eller grilla det. Det finns mängder av marinader som gifter sig väl med kyckling, oavsett om du satsar på en helgrillad kyckling, filé, kycklingvingar eller klubbor. Varför inte göra en härlig marinad med honung och andra godsaker? En god marinad till kycklingspett får gärna innehålla asiatiska smaker som ingefära, lime och chili.
För bästa resultat ska du alltid låta kycklingen marineras i minst 1-2 timmar. Och gärna ännu längre, så att köttet hinner dra åt sig alla smaker.
När du sedan tillagar kycklingen är det så klart viktigt att den blir helt genomstekt. Kyckling ska ha en temperatur på 72 grader om du lagar filé och 82 grader om det är en hel fågel. Enklaste sättet att kolla innertemperaturen är med en stektermometer som du sticker in i mitten av den tjockaste delen, intill benet.
Blanda ihop allt, marinera 6 kycklinglårfilé och tillaga 45 min i 180graders ugn. Strö över…
Blanda marinaden, häll över kycklingen om det är delar, hel kyckling penslar du, marinera minst…
Blanda ihop marinaden, låt ca 500g kycklingfiléer som är delade på mitten ligga och dra…