Leverpastej med timjansmör
Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i ett par matskedar smör på medelhög värme.…
Att köpa färdig leverpastej är förvisso smidigt, men det blir så mycket godare att göra din egen. Det är dessutom lättare än du tror! På MyTaste finns massor av recept på hemgjord leverpastej.
En krämig leverpastej på mackan är supernyttigt och fullt av järn. Det är dessutom underbart gott och brukar uppskattas av både stora och små. Men det blir ännu godare och dessutom billigare om leverpastejen är hemgjord.
Leverpastejen du köper i affären är oftast gjord på grislever och fläsk. Men när du gör själv går det lika bra att använda nötlever i leverpastej.
Levern mals och blandas med de andra ingredienserna som mjöl, mjölk eller grädde, ägg och kryddor. På MyTaste finns massor av olika förslag på kryddor. Konjak, glögg och svamp är olika smakförslag. Leverpastejen bakas sedan i ugn.
Om du vill kan du frysa in den olagad i mindre portionsbitar och ta fram och ugnsbaka när det passar dig. Perfekt att alltid ha till hands!
Bred leverpastejen på en härlig limpsmörgås eller varför inte en skiva knäckebröd? Toppa gärna med några skivor färsk eller inlagd gurka. Det senare ger en härlig sälta till den lena milda leverpastejen.
Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i ett par matskedar smör på medelhög värme.…