Leverpastej

Att köpa färdig leverpastej är förvisso smidigt, men det blir så mycket godare att göra din egen. Det är dessutom lättare än du tror! På MyTaste finns massor av recept på hemgjord leverpastej.

Gott och enkelt med hemgjord leverpastej

En krämig leverpastej på mackan är supernyttigt och fullt av järn. Det är dessutom underbart gott och brukar uppskattas av både stora och små. Men det blir ännu godare och dessutom billigare om leverpastejen är hemgjord.

Leverpastejen du köper i affären är oftast gjord på grislever och fläsk. Men när du gör själv går det lika bra att använda nötlever i leverpastej.

Levern mals och blandas med de andra ingredienserna som mjöl, mjölk eller grädde, ägg och kryddor. På MyTaste finns massor av olika förslag på kryddor. Konjak, glögg och svamp är olika smakförslag. Leverpastejen bakas sedan i ugn.

Om du vill kan du frysa in den olagad i mindre portionsbitar och ta fram och ugnsbaka när det passar dig. Perfekt att alltid ha till hands!

Bred leverpastejen på en härlig limpsmörgås eller varför inte en skiva knäckebröd? Toppa gärna med några skivor färsk eller inlagd gurka. Det senare ger en härlig sälta till den lena milda leverpastejen.

Recept med leverpastej

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.