Laxsida i ugn

Gott, enkelt och näringsrikt – lax är verkligen toppen till både vardags och fest. Denna favorit går hem hos de allra flesta. Varför inte laga en hel laxsida i ugn?

Gör hel laxsida i ugn

Att lyckas med en hel laxsida i ugn är verkligen inte svårt och kräver inte så många förkunskaper i köket. Det viktigaste är att ha koll på tiden, så att laxen inte blir torr. Vill du slippa snegla på klockan är det en bra idé att satsa på digital termometer. Stick in den i mitten av laxens tjockaste del och låt termometern visa när fisken är perfekt. Laxsidan är klar när den har en innertemperatur på 56 grader. Då är köttet perfekt saftigt och har en fin rosa färg.

Laxsida i ugn går att variera på flera sätt. En favorit är laxsida i ugn med grädde. Addera lite spenat och ost så får du en god gratinerad fisk som är perfekt att servera till potatis eller ris.

När du ska bjuda många är laxsida i ugn perfekt. Laxsidan sköter sig själv i ugnen. Medan ni väntar på att middagen ska bli klar kan ni använda tiden till att umgås!

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.