Laxfile i ugn

God, lättlagad och näringsrik – laxfilé i ugn är den perfekta vardagsmaten. Denna favorit är omtyckt av både stora och små. Och vad är bättre än en härlig middag som i princip lagar sig själv?

Fixa middagen på nolltid med laxfilé i ugn

Att lyckas med laxfilé i ugn är verkligen inte svårt och kräver inte många förkunskaper i köket. Det viktigaste är att hålla koll på tiden. Vill du slippa snegla på klockan rekommenderas en digital termometer som du sticker in i mitten av laxfiléns tjockaste del. Laxfilén är klar när den har en innertemperatur på ungefär 56 grader. Då är fiskköttet saftigt och har en fin rosa färg.

Laxfilé i ugn går att variera på många olika sätt – du kan gratinera, krydda i asiatisk stil eller laga fiskfiléerna på en saltbädd. Ett annan uppskattad metod är att laga laxfilé i små foliepaket i ugnen. Addera goda grönsaker och färska örter så får du små saftiga paket där alla smaker bevaras. En annan omtyckt favorit är att laga laxfilé i ugn, tillsammans med en skvätt grädde. Saften från fisken blandas med grädden och bildar en smakrik sås som är trevlig att servera med kokt potatis.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.