Lammstek i ugn är en klassiker till påsk, men lika god året om. På MyTaste hittar du alla de bästa recepten och knepen för att lyckas med lammsteken.
Tricket för att få köttet så där saftigt och mört som man vill ha det, är att använda en stekpåse och en bra stektermometer. Stekpåsar går att köpa i mataffären och har den fördelen att smaken av kryddorna som du tillagar lammet med stannar kvar i köttet. Men om du inte har någon stekpåse går det lika bra att slå in lammet i folie. Gnid in lammet med färska örter som timjan och rosmarin. Gör gärna små hål i köttet där du kan sticka in vitlöksklyftor för en härligt vitlöksdoftande lammstek.
Lammstek ska inte ligga för länge i ugnen, då blir den torr. Men stirra dig inte blind på klockan, knepet är att använda en bra stektermometer. Stick termometern i lammstekens tjockaste del och håll koll så att den inte blir för varm. Lammsteken är klar när innertemperaturen är mellan 58 och 70 grader. Du väljer själv om du vill ha den rosa och lite blodig eller mer välstekt.
Om du vill att lammet ska få en fin stekyta kan du bryna den hastigt på alla sidor i en stekpanna innan du lägger in den i ugnen.
Goda tillbehör till lammstek i ugn är potatis, potatisgratäng eller ugnsrostade rotrukter. Det är också gott att servera lammstek i ugn med en god sås, till exempel en rödvinssås eller gräddsås.