En mör lammfilé är alltid trevligt att servera vid extra festliga tillfällen, vare sig det är till högtider som påsk eller bara till söndagsmiddagen. Med detta smakrika köttstycke blir middagen en riktig hit!
Med en väl tillredd lammfilé på middagsbordet blir måltiden en ordentlig fest. För att få lammet sådär perfekt rekommenderas köttermometer. De flesta är överens om att lammfilé inte bör tillagas för länge – köttet ska istället vara mört och fint rosa. Termometern sticker du in i köttets tjockaste del. Lammfilé är klar när innertemperaturen är mellan 58 och 70 grader, beroende så klart på dina personliga preferenser. Vid en lägre temperatur blir köttet riktigt rosa och blodigt, och vid en högre temperatur mer välstekt. Innan du stoppar lammfilé i ugnen ska du alltid bryna den i stekpanna först, så att du får en fin stekyta.
Lammfilé passar också att grilla. På MyTaste hittar du en rad recept på marinader till lammfilé.
Lammfilé kan serveras till många goda tillbehör. Vad sägs till exempel om rostade rotfrukter eller potatisgratäng? Glöm för all del inte heller en god sås till lammfilén, rödvinssås är exempelvis riktigt gott att servera till det delikata köttet.