Lammfile

En mör lammfilé är alltid trevligt att servera vid extra festliga tillfällen, vare sig det är till högtider som påsk eller bara till söndagsmiddagen. Med detta smakrika köttstycke blir middagen en riktig hit!

Bjud på delikat lammfilé

Med en väl tillredd lammfilé på middagsbordet blir måltiden en ordentlig fest. För att få lammet sådär perfekt rekommenderas köttermometer. De flesta är överens om att lammfilé inte bör tillagas för länge – köttet ska istället vara mört och fint rosa. Termometern sticker du in i köttets tjockaste del. Lammfilé är klar när innertemperaturen är mellan 58 och 70 grader, beroende så klart på dina personliga preferenser. Vid en lägre temperatur blir köttet riktigt rosa och blodigt, och vid en högre temperatur mer välstekt. Innan du stoppar lammfilé i ugnen ska du alltid bryna den i stekpanna först, så att du får en fin stekyta.

Lammfilé passar också att grilla. På MyTaste hittar du en rad recept på marinader till lammfilé.

Lammfilé kan serveras till många goda tillbehör. Vad sägs till exempel om rostade rotfrukter eller potatisgratäng? Glöm för all del inte heller en god sås till lammfilén, rödvinssås är exempelvis riktigt gott att servera till det delikata köttet.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.