Vill du ha kycklingfilén mör och saftig ska du inte stirra dig blind på tiden i receptet. Satsa istället på en bra stektermometer som talar om när kycklingfilén är perfekt.
Det är barnsligt enkelt och gott att laga kycklingfilé i ugn. Lägg kycklingfiléerna i en långpanna så sköter de sig själva i ugnen. Men glöm inte att hålla koll på temperaturen. För att kycklingfilén ska bli saftig och god gäller det att den inte tillagas för länge i ugnen. Hur länge den ska vara inne i ugnen beror på storleken på kycklingfilén och hur kall den är när du stoppar in den. Kom också ihåg att alla ugnar är lite olika. Därför är det nästan omöjligt att säga exakt hur lång tid kycklingfilén ska ligga i ugnen.
Med en digital termometer håller du bättre koll på när kycklingfilén är klar. 72 grader är det som gäller om du vill ha din kycklingfilé perfekt genomstekt, mör och saftig, utan att den blir torr. Stick alltid termometern i den tjockaste delen.
Och du! Ta gärna tillvara på skyn från kycklingfilén, den är toppen att använda som bas i en sås.