Kycklingfile i ugn tid

Vill du ha kycklingfilén mör och saftig ska du inte stirra dig blind på tiden i receptet. Satsa istället på en bra stektermometer som talar om när kycklingfilén är perfekt.

Stektermometern talar om när kycklingfilén är perfekt

Det är barnsligt enkelt och gott att laga kycklingfilé i ugn. Lägg kycklingfiléerna i en långpanna så sköter de sig själva i ugnen. Men glöm inte att hålla koll på temperaturen. För att kycklingfilén ska bli saftig och god gäller det att den inte tillagas för länge i ugnen. Hur länge den ska vara inne i ugnen beror på storleken på kycklingfilén och hur kall den är när du stoppar in den. Kom också ihåg att alla ugnar är lite olika. Därför är det nästan omöjligt att säga exakt hur lång tid kycklingfilén ska ligga i ugnen.

Med en digital termometer håller du bättre koll på när kycklingfilén är klar. 72 grader är det som gäller om du vill ha din kycklingfilé perfekt genomstekt, mör och saftig, utan att den blir torr. Stick alltid termometern i den tjockaste delen.

Och du! Ta gärna tillvara på skyn från kycklingfilén, den är toppen att använda som bas i en sås.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.