Kyckling i lergryta

Lergrytan har fått ett uppsving i köket på senare tid. Och tur är väl det – för med hjälp av en lergryta kan du laga många saftiga och härliga rätter. En av favoriterna är kyckling i lergryta. På MyTaste hittar du de bästa recepten av de bästa kreatörerna!

Dags för kyckling i lergryta

Har du en lergryta någonstans i dina köksskåp är det bara att gratulera. Den är toppen att använda till långkok och fettsnål matlagning. Kyckling får en god smak i grytan och köttet blir perfekt mört. Genom att laga kyckling i lergryta kan du dessutom få till en komplett måltid som sköter sig själv i ugnen, medan du får tid över till annat. Kyckling i lergryta med rotfrukter blir till exempel en fulländad måltid som mättar många. Experimentera gärna med smaker! Kyckling i lergryta med apelsin är en fräsch måltid som passar perfekt att servera till söndagsmiddagen.

Glöm inte att lergrytan måste blötläggas innan du använder den. Är grytan ny måste den ligga i blöt under tolv timmar men därefter räcker det med någon halvtimme. Lergrytan sätter du in i ugnen medan den är kall och sedan sätter du igång ugnen.

Recept med kyckling i lergryta

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.