Hel kyckling i lergryta
1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Blanda Soya, Olja, Salt och Peppar i…
Lergrytan har fått ett uppsving i köket på senare tid. Och tur är väl det – för med hjälp av en lergryta kan du laga många saftiga och härliga rätter. En av favoriterna är kyckling i lergryta. På MyTaste hittar du de bästa recepten av de bästa kreatörerna!
Har du en lergryta någonstans i dina köksskåp är det bara att gratulera. Den är toppen att använda till långkok och fettsnål matlagning. Kyckling får en god smak i grytan och köttet blir perfekt mört. Genom att laga kyckling i lergryta kan du dessutom få till en komplett måltid som sköter sig själv i ugnen, medan du får tid över till annat. Kyckling i lergryta med rotfrukter blir till exempel en fulländad måltid som mättar många. Experimentera gärna med smaker! Kyckling i lergryta med apelsin är en fräsch måltid som passar perfekt att servera till söndagsmiddagen.
Glöm inte att lergrytan måste blötläggas innan du använder den. Är grytan ny måste den ligga i blöt under tolv timmar men därefter räcker det med någon halvtimme. Lergrytan sätter du in i ugnen medan den är kall och sedan sätter du igång ugnen.
1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Blanda Soya, Olja, Salt och Peppar i…