Kokt kyckling är gott och nyttigt och uppskattas ofta av hela familjen. På MyTaste finns massor av recept som hjälper dig att lyckas med kokt kyckling. Vad sägs till exempel om kokt kyckling med en krämig risotto, eller 60-talsklassikern coq au vin?
Coq au vin betyder egentligen tupp i vin på franska, men i Sverige lagar vi den oftast med kycklinglår eller kycklingfiléer, rött vin och knaperstekt sidfläsk. Servera med kokt potatis och njut. Den mustiga smakrika grytan är bara ett exempel på alla goda rätter du kan göra med kokt kyckling.
En annan klassiker är förstås kokt kycklingfilé med currysås som serveras med ris. Eller varför inte testa bulgur för omväxlings skull? Rätten är ofta en favorit både bland stora och små, och många minns den säkert från sin egen barndoms middagar. Kyckling och curry verkar helt enkelt vara en smakkombination som vi aldrig tröttnar på.
Hur ska man koka kyckling då för att den inte ska bli torr? Tricket är att inte stirra sig blind på tiden i receptet, utan att använda en bra stektermometer. Om du ska koka en hel kyckling sticker du in termometern vid benet. Om du ska göra kokt kycklingfilé sticker du in termometern i den tjockaste delen. När kycklingen har en innertemperatur på 82 grader är den perfekt!