Inlagd strömming

Inlagd strömming är verkligen en svensk klassiker. En given rätt att servera på högtider som påsk, jul och midsommar. Att göra egen inlagd strömming kräver lite tålamod, men det är väl värt väntan!

Klassisk inlagd strömming

Panerade inlagda strömmingsfiléer som smaksätts med dillsmör, paneras i ströbröd, stekts i smör och läggs in i en smakrik ättikslag – denna klassiska anrättning är mångas favorit på julbordet. Inlagd strömming går oftast att köpa färdig på affären, men det är så klart något helt annat med den hemmagjorda varianten. Hemmagjord inlagd strömming är salt, kryddig och fantastiskt smakrik! Rätten är absolut inte svår att laga, men den kräver sin tid. Men eftersom det mesta av tillagningen sker när fisken vilar i lagen är det egentligen en perfekt rätt till jul. Det går med fördel att göra inlagd strömming några veckor innan den ska ätas – klockrent när du vill minimera stressiga inslag i sista minuten runt jul.

Det enda du behöver göra är att smörsteka den panerade fisken och sedan låta den vila i en lag. Den feta fisken kommer till sin rätt i en klassisk 1-2-3-lag med lök, morötter, lagerblad och peppar. Toppen på buffébordet såväl som på en knäckebrödsmacka!

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.