Inlagd sill är ett måste till påsk och midsommar – och inte minst på julbordet! Att koka egen lag till sillen är lättare än vad många kanske tror. På MyTaste hittar du massor av recept på hemmagjord inlagd sill.
Istället för att köpa inlagd sill nästa gång – testa att göra egen. Mycket trevligare än sillen du köper i affären. Det finns mängder av olika smaksättningar att prova. Klassiker är klassiker av en anledning och sorter som matjessill och senapssill har sin självklara plats på buffebordét. Men varför inte testa något nytt också? Variera klassikerna med exempelvis asiatisk inlagd sill där smaker av chili och ingefära ger en extra hetta till fisken.
Sillen blir bara godare ju längre den får dra åt sig smakerna i lagen, perfekt när du väntar besök. Förbered flera dagar i förväg och bjud dina gäster på nya spännande smaker. Och du vet väl att det går att göra inlagd sill utan sill också? Eller rättare sagt, inlagd ”sill” på aubergine. När auberginen förvälls får den ungefär samma konsistens som sill och kan då blandas med exempelvis skärgårdssås. Perfekt för vegetarianen!