Inlagd rödlök

Inlagd rödlök är det perfekta tillbehöret att servera med alltifrån hamburgare till en fräsch sallad. Du kan göra en snabbvariant på några minuter eller koka ihop en lag att marinera löken i länge. På MyTaste hittar du alla varianter!

Inlagd rödlök – en picklad favorit

Inlagd rödlök är verkligen ett toppentillbehör till pulled pork, grillmat, tacos – ja, till i pincip allt! Löken blir härligt knallrosa och ser fantastiskt vacker ut på tallriken. Den picklade rödlöken kan sparas länge i i kylen, upp till flera veckor. Perfekt att ha till hands när du vill piffa till olika maträtter!

Inlagd rödlök gör du på en lag av vitvinsvinäger eller ättiksprit, socker och salt . Löken ska ligga i lagen i minst 24 timmar innan den är klar att serveras.

Har du bråttom går det också fint att göra en snabb version av inlagd rödlök. Skippa lagen och pressa istället rikligt med lime över den skivade löken, toppa med en nypa salt och pressa gärna samman allt med händerna. Låt stå i minst 20 minuter innan servering. Limesaften tar ner löksmaken och gör att löken blir mjuk och får en sötare smak.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.