
Gyros på Muurikkan
Gör så här: Smula jästen i en bunke, rör ut den med ljummet vatten, knåda…
Gyros är populär snabbmat i Grekland. Gör din egen variant med tunt skivat kött och krispiga grönsaker som du rullar i ett gott pitabröd. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna!
Gyros är enkelt att göra, går supersnabbt att laga och kan varieras på en mängd olika sätt – det är den perfekta fredagsmaten som de allra flesta gillar. Denna snabbmatsrätt är vanlig i det grekiska köket och består av skivat kött, som tillagas på ett roterande spett, och serveras i pitabröd med olika tillbehör. Det förekommer regionala skillnader men den vanligaste gyrosen består av kryddat kött, pommes frites, tzatziki, tomat och lök.
En hemlagad variant är lätt att göra på ditt favoritkött, exempelvis lamm, kyckling eller fläsk. Smaksätt köttet med gyroskrydda. Kryddblandningen består av sånt som de flesta har hemma i skafferiet, bland annat spiskummin, paprika och vitlökspulver. Men självklart går det fint att experimentera och testa dig fram till din egen favoritkombination av smaker.
Gör så här: Smula jästen i en bunke, rör ut den med ljummet vatten, knåda…