Julskinka har traditionellt en särställning på det svenska julbordet. För många är den ett obligatoriskt inslag under högtiden. Här hittar du recepten på griljerad julskinka som gör att du kan briljera för familjen!
Att själv griljera julskinka, för att sedan bjuda släkt och familj, är ett måste för många av oss. Att griljera skinka behöver inte vara särskilt svårt. När du ska griljera använder du en färdig, ugnsbakad eller kokt skinka som du tar bort nät och svål från. Pensla skinkan med en röra på äggula och senap och sikta därefter ströbröd över. Om du vill kan du även garnera med nejlikor. Skinkan griljerar du sedan i ugnen till den har fått fin färg. Detta är det mest klassiska tillvägagångssätt, men ibland är det kul att bryta gamla traditioner och griljera julskinkan på ett lite annorlunda sätt.
Oavsett om du vill hålla dig till traditioner eller testa nya metoder finns det mycket att välja mellan här på Mytaste, där du hittar de bästa recepten från de allra bästa matkreatörerna!