Gratinerad hummer

Hummer är riktig festmat! Denna lyxiga delikatess når nya höjder när den gratineras i ugnen. Det är en klassiker att servera på nyår men fungerar vid alla tillfällen du vill bjuda på något extra gott. På MyTaste hittar du underbara recept på gratinerad hummer.

Lyxa till det med gratinerad hummer

Skaldjur äter vi gärna vid extra festliga tillfällen, och särskilt hummer. Gratinerad hummer är ett perfekt sätt att servera denna delikatess, och så enkelt att göra. Du kan göra gratinerad hummer med vitlök och ett ljuvligt örtsmör, gärna toppad med en smakrik västerbottenost. För den som vill ha lite mer sting är gratinerad hummer med chili en riktig fullträff.

Gratinerad hummer serveras oftast som förrätt men går även att ätas som huvudrätt, gärna tillsammans med ett tillbehör som mättar. Perfekt för alla skaldjursälskare!

Går du till en saluhall kan du köpa levande humrar från akvarier, men det går så klart bra att köpa färsk eller fryst hummer från matbutiken.

Recept med gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Gör så här: Sätt ugnen på 275° Dela varje hummer på längden och ta ut…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.