
Gratinerad hummer
Gör så här: Sätt ugnen på 275° Dela varje hummer på längden och ta ut…
Hummer är riktig festmat! Denna lyxiga delikatess når nya höjder när den gratineras i ugnen. Det är en klassiker att servera på nyår men fungerar vid alla tillfällen du vill bjuda på något extra gott. På MyTaste hittar du underbara recept på gratinerad hummer.
Skaldjur äter vi gärna vid extra festliga tillfällen, och särskilt hummer. Gratinerad hummer är ett perfekt sätt att servera denna delikatess, och så enkelt att göra. Du kan göra gratinerad hummer med vitlök och ett ljuvligt örtsmör, gärna toppad med en smakrik västerbottenost. För den som vill ha lite mer sting är gratinerad hummer med chili en riktig fullträff.
Gratinerad hummer serveras oftast som förrätt men går även att ätas som huvudrätt, gärna tillsammans med ett tillbehör som mättar. Perfekt för alla skaldjursälskare!
Går du till en saluhall kan du köpa levande humrar från akvarier, men det går så klart bra att köpa färsk eller fryst hummer från matbutiken.
Gör så här: Sätt ugnen på 275° Dela varje hummer på längden och ta ut…