Smaskiga glutenfria scones
1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser. 3. Finfördela smöret i…
Nygräddade scones är en klassiker till kvälls- eller eftermiddagsteet, men passar lika bra på helgens frukostbord. Eftersom de inte behöver jäsa innan de gräddas är scones det perfekta valet när du vaknar hungrig och är sugen på nybakat bröd. Byt ut mjölet så får du dessutom glutenfria scones. På MyTaste finns massor av recept på glutenfria scones som är så goda att de smälter i munnen.
Scones är ett klassiskt bakverk som ursprungligen kommer från Storbritannien. De flesta recept utgår från mjöl, smör eller margarin, salt, bakpulver och mjölk eller filmjölk. Men grundreceptet går naturligtvis att variera på flera sätt för dig som vill baka glutenfria scones. Många bakar även glutenfria scones med havregryn.
Glutenfria scones kan antingen bakas i större brödkakor som naggas lätt med en gaffel och snittas innan gräddningen för att det ska gå lätt att bryta dem i mindre bröd. Men det blir också fint att baka mindre scones i klassiska muffinsformar. Eller varför inte använda en muffinsplåt?
Låt dina glutenfria scones svalna en smula och ät dem medan de fortfarande är lite varma. För vem blir inte lycklig av tanken på smör som smälter på nygräddade scones? Sedan är det bara att lägga på dina favoritpålägg. Marmelad, sylt eller lemon curd och en klick clotted cream eller lite hårt vispad grädde är förstås en klassiker, men det går lika bra med ost och skivade grönsaker för dig som vill ha en nyttigare variant.
1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser. 3. Finfördela smöret i…