Att baka glutenfri pizza behöver absolut inte vara särskilt svårt. Satsa på glutenfritt till både pizzadeg och topping så är du hemma. På MyTaste hittar du recept på glutenfri pizzadeg och massor av inspiration till pizzan!
Många väljer bort gluten av en rad olika skäl. Men det betyder verkligen inte att man ska behöva avstå från pizza. Att baka glutenfri pizzadeg är varken komplicerat eller särskilt tidskrävande.
Glutenallergiker, och andra som avstår från gluten, bör tacka nej till vete, korn och råg. Som tur väl är finns det många andra utmärkta alternativ att använda när du bakar glutenfri pizzadeg. Teffmjöl, majsmjöl, bovetemjöl och fiberhusk är ett litet urval av alla de mjölsorter som inte innehåller gluten. Det går även bra att baka glutenfri pizzadeg på mandelmjöl. Ett annat alternativ när du ska laga glutenfri pizzadeg är rismjöl.
Eller så skippar du mjöl helt och hållet. Glutenfri pizzadeg på blomkål är nämligen ett riktigt trendigt (och gott) alternativ.
Därefter är det bara att toppa med färska grönsaker, smarrig ost och annan härlig topping!