Bara för att du har glutenallergi innebär det inte att du måste välja bort rätter och bakverk som vanligtvis innehåller gluten. På MyTaste hittar du alternativa recept på glutenfri middag, fika och allt däremellan!
Glutenallergi heter även celiaki och innebär att man inte tål proteinet gluten. Glutenproteinet skapar inflammationer som gör att man inte kan ta upp näring på rätt sätt. Glutenallergiker, och andra som vill undvika gluten, ska därför hålla sig borta från vete, korn och råg. Med andra ord: Hej då till bröd, pasta, bullar och andra godsaker som innehåller dessa mjölsorter.
Lyckligtvis finns det gott om andra utmärkta alternativ som för dig med glutenallergi. Till glutenfritt bröd går det fint att istället använda exempelvis majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl och fiberhusk. Till söta degar passar det hur bra som helst med glutenfria alternativ som exempelvis kokosmjöl, mandelmjöl eller hasselnötsmjöl.
Glöm inte heller bort alla fröer som ger textur och smak till bröd och annat. Ett riktigt gott och glutenfritt knäckebröd gör du på majsmjöl, linfrö och solroskärnor. Perfekt att göra dubbel sats så att du alltid har till hands när du är sugen på nåt smarrigt!