Fransyska i ugn

Smakrik, mör och alldeles ljuvlig – en fransyska är väl värd sin tid i ugnen. Servera gärna köttet tillsammans med en krämig potatisgratäng och en god sky. En perfekt söndagsmiddag!

Laga fransyska i ugn

Till helgens långkok passar det perfekt med en fransyska i ugn. Det smakrika köttet kräver nämligen ordentligt med tid i ugnen för att bli sådär saftigt som man vill ha det. Fransyska kan användas till de flesta klassiska stekrecept som porterstek, slottsstek, herrgårdsstek eller som rostbiff.

Fransyska är en utmärkt styckningsdetalj när du vill helsteka kött i ugn. Köttet blir gott när det får vara länge i ugnen och det är dessutom en bekväm tillagningsmetod. Fransyska i ugn sköter sig själv, man behöver bara kasta en blick på stektermometern ibland.

Naturligtvis går det även bra att skära upp köttet i mindre bitar och tillaga den i en gryta om man så vill.

Namnet fransyska kommer förmodligen från en matjournalist som i början av 1900-talet skrev ett recept på ”fransysk stek” där denna styckningsdetalj ingick.

Servera köttet med goda tillbehör och kanske ett glas rött och du har en riktig festmåltid!

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.