Fläskytterfilé är ett mångsidigt köttstycke som passar i flera olika rätter. Genom att laga fläskytterfilé i ugn får du saftigt kött som passar till både vardags och fest. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de allra bästa kreatörerna!
Fläskytterfilé är putsad, benfri kotlettrad från den bakre delen av grisen. Servera den hel, strimlad eller tunt skivad till rullader – det mesta fungerar! Det är lätt att lyckas med fläskytterfilé, köttet blir oftast saftigt hur man än gör. Lagar du fläskytterfilé i ugn går det i princip inte att göra fel. Satsa på en stektermometer om du vill vara säker på bästa resultat. När köttet har en innertemperatur på 70 grader är det perfekt. Köttet blir saftigare ju lägre ugnstemperatur det tillagas i, men då tar det självklart också lite längre tid.
Ett tips är att bryna köttet hastigt på hög temperatur innan du stoppar det i ugnen, då får du en fin yta och god smak.
Det går att variera köttet på många sätt. Ugnsbakad fläskytterfile med bacon är exempelvis en av många favoriter.