Fläskytterfile i ugn

Fläskytterfilé är ett mångsidigt köttstycke som passar i flera olika rätter. Genom att laga fläskytterfilé i ugn får du saftigt kött som passar till både vardags och fest. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de allra bästa kreatörerna!

Lyckas med fläskytterfile i ugn

Fläskytterfilé är putsad, benfri kotlettrad från den bakre delen av grisen. Servera den hel, strimlad eller tunt skivad till rullader – det mesta fungerar! Det är lätt att lyckas med fläskytterfilé, köttet blir oftast saftigt hur man än gör. Lagar du fläskytterfilé i ugn går det i princip inte att göra fel. Satsa på en stektermometer om du vill vara säker på bästa resultat. När köttet har en innertemperatur på 70 grader är det perfekt. Köttet blir saftigare ju lägre ugnstemperatur det tillagas i, men då tar det självklart också lite längre tid.

Ett tips är att bryna köttet hastigt på hög temperatur innan du stoppar det i ugnen, då får du en fin yta och god smak.

Det går att variera köttet på många sätt. Ugnsbakad fläskytterfile med bacon är exempelvis en av många favoriter.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.