Filmjölksbröd
Sätt ugnen på 175 grader C och klä en limpform (1,5 l) i bakplåtspapper. Rör…
När man vill baka ett saftig bröd men inte hinner vänta på att det ska jäsa i flera omgångar är filmjölksbröd den perfekta lösningen. På MyTaste hittar du flera olika recept på smarriga filmjölksbröd.
Filmjölksbröd är hur gott som helst och dessutom riktigt lättlagat. Det är tack vare filmjölken som brödet får sin saftiga karaktär. Blanda bara i goda fröer, härliga nötter och olika sorters torkad frukt så har du ett riktigt pangbröd att servera till helgfrukosten eller som tillbehör till en smakrik soppa. Filmjölksbröd håller sig dessutom saftigt och gott i flera dagar så att du kan njuta av det länge.
Gör filmjölksbröd i en långpanna eller brödform, det du har närmast till hands fungerar fint.
Med lingon i smeten blir brödet extra saftigt och gott – filmjölksbröd med lingonsylt är perfekt när du vill servera ett rykande färskt bröd till frukosten.
Sätt ugnen på 175 grader C och klä en limpform (1,5 l) i bakplåtspapper. Rör…
Sätt ugnen på 175 grader C och klä en limpform (1,5 l) i bakplåtspapper. Rör…