Fattiga riddare

Spara det torra brödet som du hade tänkt att slänga. Genom att steka brödskivorna i lite ägg och mjölk får du himmelska fattiga riddare!

Fattiga riddare är perfekt till brunchen

Fattiga riddare är en klassiker som inte är helt olik pannkakor. Ta tillvara på vitt bröd som är på väg att bli för gammalt, doppa det i en smet på ägg, mjölk och mjöl som du steker gyllenbrunt och krispigt. Strö därefter över socker och kanel, och vips så har du en mumsig helgfrukost eller ett gott mellanmål! Servera gärna med färska bär, skuren frukt och kanske en klick ricotta. Denna omtyckta rätt går lätt hem hos både stora och små.

Oftast görs fattiga riddare på vetebröd. Det är en rätt som går snabbt och lätt att tillaga. Fattiga riddare finns i lite olika utformningar runtom i världen. På engelska heter fattiga riddare ”french toast”, men i England kallas rätten ibland även för ”poor knights”.

Vill du ta helgfrukosten ett steg vidare kan du även laga en lyxigare variant av rätten – rika riddare. Det finns olika recept men gemensamt för alla är de brukar innehålla grädde istället för mjölk.

Recept med fattiga riddare

Enkla fattiga riddare

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och socker till en slät smet. Doppa brödskivorna i…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.