Chokladbollar är riktiga klassiker på fikabordet. De är superenkla att göra och blir hur goda som helst. Varför inte testa att göra en variant utan raffinerat socker, där torkade dadlar står för sötman? På MyTaste hittar du flera olika recept på chokladbollar gjorda på dadlar!
Chokladbollar är verkligen en favorit hos både stora och små. Eftersom chokladbollar inte behöver bakas i ugn är de dessutom perfekta när barnen vill vara med i köket och röra i bunkarna. Vill du skippa socker passar chokladbollar gjorda på dadlar toppen. Rawfoodbollarna får en naturlig sötma tack vare den torkade frukten. Och naturligtvis går det bra att byta ut dadlarna mot annan torkad frukt, exempelvis aprikoser. Energibollarna stillar sötsuget och smakar minst lika gott som originalet. Vill du dessutom göra veganvänliga chokladbollar är det bara att byta ut smöret. Chokladbollar på dadlar och kokosolja är hur gott som helst!
Vet du förresten att chokladbollar har en alldeles egen dag i kalendern? Den 11 maj firar vi chokladbollens dag. Med chokladbollar gjorda på dadlar kan du frossa lite extra!