Budapestrulle

Du behöver inte vara konditor för att lyckas med en klassisk budapestrulle. Detta söta bakverk är perfekt att bjuda på när det är dags för fest. Här hittar du recepten!

Budapestrulle – en klassiker på fikabordet

Bjud på budapestrulle – härligt frasig nötbotten fylld med grädde och frukt eller bär. Ljuvligt gott och inte alls så svårt att göra som man kan tro. Denna goda rulltårta är en favorit bland både stora och små. Den lättbakade tårtan kan dessutom enkelt varieras med olika bär och frukter. Varför inte göra en budapestrulle med hallon? Jordgubbar, blåbär och mandariner är andra favoriter att fylla tårtan med.

Man skulle kunna tro att bakverket har sitt ursprung i Ungern, men så är inte fallet. Budapestrullen skapades tvärtom i Sverige, av konditorn Ingvar Strid, på 1900-talet. Varför han valde att döpa sin kulinariska skapelse efter just Ungerns huvudstad är okänt. Oavsett äter vi gärna budapestrulle med glädje!

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.