Du behöver inte vara konditor för att lyckas med en klassisk budapestrulle. Detta söta bakverk är perfekt att bjuda på när det är dags för fest. Här hittar du recepten!
Bjud på budapestrulle – härligt frasig nötbotten fylld med grädde och frukt eller bär. Ljuvligt gott och inte alls så svårt att göra som man kan tro. Denna goda rulltårta är en favorit bland både stora och små. Den lättbakade tårtan kan dessutom enkelt varieras med olika bär och frukter. Varför inte göra en budapestrulle med hallon? Jordgubbar, blåbär och mandariner är andra favoriter att fylla tårtan med.
Man skulle kunna tro att bakverket har sitt ursprung i Ungern, men så är inte fallet. Budapestrullen skapades tvärtom i Sverige, av konditorn Ingvar Strid, på 1900-talet. Varför han valde att döpa sin kulinariska skapelse efter just Ungerns huvudstad är okänt. Oavsett äter vi gärna budapestrulle med glädje!