Brända mandlar är ett klassiskt tilltugg kring jul. Men de söta nötterna kan du med fördel njuta av året om. Och brända mandlar är dessutom enkelt att göra själv.
Knapriga brända mandlar passar perfekt till glöggen vid juletid. Ett klassiskt julgodis som fungerar som ett härligt tilltugg. Varför inte kombinera julbaket med lite pyssel? Gör strutar av fint papper och fyll med brända mandlar, det är en perfekt present att ge bort runt jul.
Men varför bara äta dessa godsaker en begränsad tid om året? Brända mandlar är toppen att äta som snacks året om eller att hacka och strössla över glassen.
Oftast görs brända mandlar på spisen. Då rostas mandlarna först i en torr och varm stekpanna innan de kokas ihop med socker och vatten. Det går även bra att göra brända mandlar i ugn. Toppa gärna med några nypor med flingsalt – sött och salt tillsammans är aldrig fel.
Du kan också täcka brända mandlar med marsipan, så får du riktigt goda karameller som de flesta tycker om.