Brända mandlar

Brända mandlar är ett klassiskt tilltugg kring jul. Men de söta nötterna kan du med fördel njuta av året om. Och brända mandlar är dessutom enkelt att göra själv.

Brända mandlar – enkelt och gott

Knapriga brända mandlar passar perfekt till glöggen vid juletid. Ett klassiskt julgodis som fungerar som ett härligt tilltugg. Varför inte kombinera julbaket med lite pyssel? Gör strutar av fint papper och fyll med brända mandlar, det är en perfekt present att ge bort runt jul.

Men varför bara äta dessa godsaker en begränsad tid om året? Brända mandlar är toppen att äta som snacks året om eller att hacka och strössla över glassen.

Oftast görs brända mandlar på spisen. Då rostas mandlarna först i en torr och varm stekpanna innan de kokas ihop med socker och vatten. Det går även bra att göra brända mandlar i ugn. Toppa gärna med några nypor med flingsalt – sött och salt tillsammans är aldrig fel.

Du kan också täcka brända mandlar med marsipan, så får du riktigt goda karameller som de flesta tycker om.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.