Bananpannkaka

Bananpannkaka är en populär rätt och det är inte så svårt att förstå varför. Pannkaka gjord på banan och ägg är gott, näringsrikt och enkelt att göra. De smarriga pannkakorna passar perfekt att servera till lyxig helgfrukost eller som ett snabbt mellanmål.

Bananpannkaka – nya trendiga frukosten

Vissa recept på bananpannkaka innehåller endast två ingredienser: Banan och ägg. I andra recept ska man addera exempelvis linfrön, havregryn eller fiberhusk. Bananpannkaka kan även smaksättas på en mängd olika sätt – testa exempelvis att blanda i lite kanel eller vaniljpulver. Ett tips är att steka bananpannkakorna i kokosolja, det ger en god smak till pannkakorna. Är det svårt att få kakorna att hålla ihop kan du göra plättar istället.

Den som har semestrat i Thailand känner också igen den bananpannkaka som serveras i gatustånd i nästan varje hörn. Dessa pannkakor är fyllda med banan och serveras gärna med kondenserad mjölk. Tunna, mjuka och krispiga på samma gång. Blunda och du kan nästan låtsas att du befinner dig på betydligt varmare breddgrader.

Recept med bananpannkaka

Bananpannkaka

Blanda allt i en mixer och låt smeten stå kanske 10-15min Stek Servera med grekisk…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.