Glutenfri och sockerfri Banankaka bakad i micro
Blanda ingredienserna till kakan väl. Häll i en smörad form ca 14 cm. Baka i…
God och lättlagad – banankaka är mångas favorit bland fikabröden. Att svänga ihop en banankaka är också ett alldeles ypperligt sätt att ta tillvara på bananer som är på väg att bli mörka och övermogna
Eftersom mycket av sötman i banankaka kommer från just bananerna, istället för från mängder av tillsatt socker, är detta bakverk ett lite hälsosammare alternativ när det vankas fika. Perfekt för dig som vill dra ner på sockret!
En saftig banankaka är enkelt att göra och är därför toppen när de allra minsta vill vara med i köket och röra runt i bunkarna. Det är bara att röra ihop smet och baka banankaka i långpanna – smidigt och lätt.
Du kan smaksätta banankaka på lite olika sätt. Vissa gillar att ha i hackad mörk choklad i smeten, det bryter av fint mot de söta bananerna. En annan favorit är att ha i exempelvis lite kanel, en skvätt kaffe, hackade valnötter eller malen ingefära i kakan.
Ett tips är att mosa bananer som är på väg att bli övermogna och förvara i frysen. Sedan är det bara att plocka fram när du är sugen på att baka en banankaka.
Blanda ingredienserna till kakan väl. Häll i en smörad form ca 14 cm. Baka i…
Rör smör, socker och vaniljsocker riktigt mjukt. Mosa bananerna och blanda ner moset i smörsmeten.…
Rör smör, socker och vaniljsocker riktigt mjukt. Mosa bananerna och blanda ner moset i smörsmeten.…