Bananglass – världens enklaste recept
Skiva och frys in bananerna minst fyra timmar eller över natten. Kör bananskivorna i en…
Ibland är man sugen på något sött men man vill samtidigt hålla igen lite. Lösningen stavas bananglass! Så läskande och gott att ingen kommer att misstänka att det egentligen är nyttigt.
Vill du äta glass varje dag? Inga problem! Hemmagjord och nyttig glass på banan har blivit riktigt trendigt. Och det är inte svårt att förstå varför. Bananglass är både gott, sockerfritt och löjligt enkelt att göra. Egentligen behövs bara två ingredienser: Fryst banan och valfri smaksättning. Mixa med stavmixer och du har världens godaste efterrätt. Ingen glassmaskin eller specialverktyg behövs.
Självklart kan du variera bananglass i all oändlighet, helt efter tycke och smak. Gillar du choklad? Blanda banan med kakao för smarrig chokladglass. Eller varför inte addera lite färska bär eller din favoritfrukt? Bananglass med blåbär är en riktig favorit. En annan populär variant är bananglass med mango. Andra trevliga smaksättningar är nutella, nötter, jordnötssmör och vanilj. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna!
Det går också fint att göra bananglass på pinne. Bara trä halverade bananer på pinne och doppa eventuellt i choklad och strössel eller hackade nötter.
Skiva och frys in bananerna minst fyra timmar eller över natten. Kör bananskivorna i en…
1. Skiva bananerna och frys in i minst 2h. 2. Mixa banan, havremjölk och kvarg.…