Även om man avstår från gluten vill man givetvis kunna njuta av bröd, kakor och andra godsaker. Tack och lov finns det gott om andra alternativ som ersätter vetemjöl. På MyTaste hittar du en uppsjö av recept för dig som vill baka glutenfritt!
Glutenallergiker, och andra som undviker gluten, ska hålla sig borta från vete, korn och råg. Det innebär att bröd, kakor och bakverk som är bakade på dessa mjölsorter är utanför kartan. Lyckligtvis finns det en rad utmärkta alternativ som gör att glutenallergiker ändå kan frossa i smarriga bakverk. Det finns nämligen mängder av andra mjölsorter att använda för dig som vill baka glutenfritt. Teffmjöl, majsmjöl, bovetemjöl och fiberhusk är några exempel på mjölsorter som inte innehåller gluten. De fungerar utmärkt när du ska baka glutenfritt bröd. Skrolla vidare för att hitta en rad härliga recept på glutenfria bröd att baka!
Även kärleksmums, kladdiga brownies, klassiska rulltårtor och andra söta bakverk till fikastunden går givetvis att baka i glutenfria tappningar. Det går hur bra som helst att baka glutenfria kakor på exempelvis potatismjöl till exempel. Det går också fint att baka glutenfritt med mandelmjöl, kokosmjöl och hasselnötsmjöl.
Välj och vraka bland alla härliga glutenfria recept!