Ankbröst

Ankbröst är kanske inte något man äter till vardags särskilt ofta, men det är perfekt att servera när du vill festa till det lite extra! Det möra köttet kan avnjutas i en rad olika rätter.

En festlig fågel

Anka är en fet fågel med massor av smak och har en feststämpel som kyckling saknar. Det möra köttet är smakrikt, gott och känns lite lyxigt. Det behöver absolut inte vara svårt att laga ankbröst och denna delikatess finns numera i en rad välsorterade matbutiker. Toppen till söndagsmiddagen eller vid andra festliga tillfällen.

För att den feta fågeln verkligen ska komma till sin rätt får den gärna serveras med lite syra och sötma. Ankbröst med apelsinsås är en klassisk kombination av en anledning. Servera gärna tillsammans med rostad potatis och njut av en riktigt härlig middag.

Laga ankbröst i ugn för ett perfekt mört resultat. Stek filéerna för en knaprig yta och låt dem sedan gå klart i ugnen. En termometer underlättar, stick in den i den tjockaste delen. Ankbröstet är klart vid 55-70 grader, beroende på hur rosa du föredrar köttet.

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr