Ankbröst är kanske inte något man äter till vardags särskilt ofta, men det är perfekt att servera när du vill festa till det lite extra! Det möra köttet kan avnjutas i en rad olika rätter.
Anka är en fet fågel med massor av smak och har en feststämpel som kyckling saknar. Det möra köttet är smakrikt, gott och känns lite lyxigt. Det behöver absolut inte vara svårt att laga ankbröst och denna delikatess finns numera i en rad välsorterade matbutiker. Toppen till söndagsmiddagen eller vid andra festliga tillfällen.
För att den feta fågeln verkligen ska komma till sin rätt får den gärna serveras med lite syra och sötma. Ankbröst med apelsinsås är en klassisk kombination av en anledning. Servera gärna tillsammans med rostad potatis och njut av en riktigt härlig middag.
Laga ankbröst i ugn för ett perfekt mört resultat. Stek filéerna för en knaprig yta och låt dem sedan gå klart i ugnen. En termometer underlättar, stick in den i den tjockaste delen. Ankbröstet är klart vid 55-70 grader, beroende på hur rosa du föredrar köttet.