I förra veckan berättade jag om min veganskakladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Gott, nyttigt och enkelt, så vill man ju att det mesta ska vara. Jag vill veta vad det är jag stoppar i mig och ser gärna att det är lite åt det hälsosammare hållet
Vem behöver ägg och mejeriprodukter för att göra goda pannkakor. Så varsågoda, nedan har ni ett helt veganskt bananpannkaks-recept som är svårt att misslyckas med
gluten fritt,. Och jag kan lova att dom är det,otroligt lik GB sandwich, men utan allt det där dåliga. För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan
Och det är även jag. Jag vet att många är sugna på fler veganska recept. Här har jag gjort chokladkakor där jag använt chiafrö (blandade med lite vatten) istället för ägg eller smör, och det gör att kakorna håller ihop
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
”Steg-för-steg-inlägg” och ”veganskt bröd”. Det här är en underbar och färgsprakande följeslagare till dessa – rödbetswraps utan gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och ägg
Marsipanen är lite skörare än "normalt" (det vill säga med socker), men som tur är, är marsipan väldigt lätt att fixa till och det går lätt att släta över eventuella sprickor
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.