Lägg laxen i en smord ugnsfast form. 4 bitar laxfilé. Vispa ihop färskost, grädde, äggula och dill. Krydda med salt och peppar och häll såsen över fisken
Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg
Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen. Rör ihop fyllningen och fyll laxen. Sätt in laxen igen någon minut så den får lite mer färg
Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit och lägg över laxen i en ugnsfast form. Fördela fyllningen i laxen och baka i ugn i 12 minuter. 4 st laxfilé
Denna gång använde jag mig av lax men det är även gott med ex torsk. 500 gr lax eller annan fisk. Häll över laxen Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter, känn efter så fisken är genomstekt. 500 gr lax eller annan fisk
Lägg laxen i en ugnsfast form. Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med parmesan. Lax med medelhavstäcke, 4 portioner. 4 laxfiléer. Lax med medelhavstäcke, 4 portioner. 4 laxfiléer
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.