Hur har er lillördagvarit. Min har gått relativt fort faktiskt. Jag har haft en del att göra på jobbet idag, och håller dessutom fortfarande på att ställa iordningmitt nya kontor
Hoppas ni alla hade en riktigttrevlig påskhelg tillsammans med dem ni tycker allra mest om. Jag spenderade faktiskt smerparten av min lång helt själv, eller ja, tillsammans med hunden i alla fall
Jag sökte på billig och nyttig mat när jag ramlade över detta recept på tonfiskgryta hos Ida Warg. Igårfick det bli vår middag och jisses, vilkendunderhit
Lägg ifiskbitarna och ös över lite tomatsås. Servera med pasta, ris eller potatis. 1fisk, 400 g. 11 liten röd lök. 1Smör tillstekning. 11 msk hummerfond eller 1/2 hönsbuljongtärning. 11/2 tsk torkad timjan. 11/2 färsk basilika. 11 1/2 dl matlagningsgräddeHalvtinafiskblocket och dela det i 4 bitar. 1Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minutertillsfisken är lätt att dela
Dessutom är det säkert rena rama mardrömmen för de flesta ungar med en blandning av kokt blomkål, tonfisk, curry, lök och ärter, men det finns ju andra alternativ för dem tills de vill njuta av alla kulinariska höjder som livet har att erbjuda för detta är gott
Köp tonfiskibit som inte är alltför tjock. Ta bort eventuella hinnor och blod från filén. Vänd utsidan av tonfiskenipepparblandningen så att utsidan täcks av ett tunnt lager peppar
Först ut blev stekt tonfisk med en återkommande favorit, gräslökssås. Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varitlitesi och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa migigen
Färsk tonfisktillagades med inspiration från JamieOliver, receptet hittadevii hans kokbok "Jamie'sMatrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.