Gryta med kokos och röd curry
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • fläskkarré eller lårfilé av kyckling
  • 1 ljus soja
  • 1 finriven ingefära
  • 1 krossat citrongräs
  • 1 röd curry
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 kokosgrädde
  • 1 fisksås
  • 1 finstrimlade limeblad eller 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 socker
  • 1 pressad lime
  • 1 blad thaibasilika eller koriander1. Putsa köttet och skär i munsbitar. Blanda med sojan. Låt marinera minst 20 minuter upp till en timme. 2. Rör om ordentligt i burken med kokosgrädde. Hetta upp två tredjedelar av kokosgrädden med ingefära, citrongräs, curry, vitlök och fisksås.3. Rör ner en tredjedel av köttet i taget och låt koka upp mellan. Slå på en skvätt vatten om det behövs för att täcka. Låt puttra under lock i ungefär tio minuter tills köttet är mört.4. Blanda ner fisksås, limeblad socker och pressad lime. Tillsätt den sista kokosgrädden. Rör ner thaibasilikan.Lisa Förare Winbladh

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.